Sunday, 11 November 2012

I am who i am

Assalamualaikum .

'YOU attract me by who you are'.

Terima kasih daun keladi, lain kali cakap lah lagi :)
Hakhakhak !
Tak tahu nak describe macam mana lagi tapi the only one should know who told this 'special words' to me.
MashaAllah apo den nak koba ni. 
Mekasih jela eh. Thankyou thankyouuu
And this is because, you also attract me by who you are.

Ahhh this is for...YOU of course !

  # Wuuu all of this heaviness made by me. Ahaha tapi tapi tapi kan... ayat tu telah di ambil from outside resources la kan. Of course again =)

Monday, 5 November 2012

Sometimes


Assalamualaikummm, 
 
Sebenarnya kan, kadang kadang tu kita mesti rasa macam tak di hargai. Betul tak betul takk ? Macam aku pulak, jenis yang selalu rasa nak di hargai bagai nak rak tapi aku tak sedar yang aku pon tak se perfect tu :( Sedih. Sedar sedar je diri sendiri di persalah kan. Macam nak hempas semua benda yang ada kat depan tepi n kadang-kadang belakang mata tapi, cecepat istighfar k. Emosi manusia biasa ni selalu berubah ubah.Tapi nak buat macamana, dah tak boleh nak ubah perception tu. Sebab kita selalu rasa kita dah buat yang terbaik untuk semua walhal kita mungkin ada terlepas pandang some other part.

Problem kat kelas la, hal duit la, dengan kawan la, dengan tetiba Celcom centre call berkali-kali mintak payment padahal tak pernah guna pon kad sim dia tu la, hal family la, tapi.............. semua tu bila di fikir kan balik takde lah besar mana. Nak try ? Cuba tengok orang yang jadi Menteri tu, even diorang ada duit banyak sekalipon, tak semestinya clean je dari masalah ni suma. Lagi banyak masalah dorang tahu takk ?? K jangan gelabah sebab aku tak marah pon, eksen eksen serius je ni. Hheee.. Retis yang korang minat sangat tu, cantik mana sekalipon, kacak sangat ke, kaya gila er dorang pon ada masalah memasing weh ! Ingat dorang tu sume happy je ke sepanjang hidup ni. Tak semua tauu :)

Bila berada dalam situasi yang ada masalah ni, mula lah hidup tak tentu arah, kalau pandang dinding tu kemain macam nak pecah dah dinding tersebut. Skema betul. K apepon takde siapa pon dalam dunia ni suka kan masalah atau seumpamanya. Tetapi apakan daya, no pain no gain maaannnn. Dalam erti kata lain nya, tak adventure la hidup ni kalau tak di uji dengan masalah. Tak sesenang yang yang di sangka dan tak tak sesusah mana . Ingat lah yee after solat tu, mintak la supaya Allah permudah kan segala urusan kita ni. Jangan masa dah susah je baru nak tercari cari tapi biarlah istiqomah dalam sesuatu apa yang kita buat tu. InshaAllah kita nak jadi manusia yang hebat, kena ada ujian yang yang hebat juga. Tak gitu donggg? 

Baiklah, rasa rasanya macam tu je yang nak cakap harini. Tak rasa nak cakap daaahh. Thanks everyone. Thanks reader. Thank you Allah. Sambung la buat keje memasing k. Salaammm

Doa untuk semua

Assalamualaikum wbt..

Tetibe je tejumpa doa nii..
Takpe, dalam doa kan kte boleh mintak macam2. Rase nye ok kot doa ni. Maka, sehingga berjumpa lagi n slamat beramal...

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...
Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan periharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...
Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku...
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api Neraka...
Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin.

 Actually dah lama simpan entry ni dalam draft or dalam erti kata lain nya Sorok diam diam tapi tetiba tadi terjumpa balik jadi ada baik nya kita share reramai. So , that's all from me. Thank you :) Assalamualaikum ! *angkat tangan*

Sunday, 14 October 2012

Sehari Selepas 20 .

Assalam' Alaikum. Waalaikumussalam. 

Petang yang kosong begini harus di isikan dengan aktiviti berfaedah bukanss ? Harap harap la harini bukan hari  Ahad. Yang surprise nya sekarang ni ialah, today is Sunday ! tekejut la sikit, please :) HAHA 
k selain dari bermalas malasan pagi Ahad ni, aku cuma masih menikmati sisa menyambut ulangtahun kelahiran daku iaitu pada semalam. Yeay yeay dah 20 tahun dah den ni ha. Persoalan sekarang, boleh kah saya berkahwin pada usia ini ? Jawapan nya, bila jodoh dah sampai then baru boleh citer hal ni ok.

Alhamdulillah, family, adik beradik jauh dan dekat, teman rapat, tak berapa nak rapat, yang tak kenal, tak lupa nak wish Happy Birthday Liana ! Hewhewhew itu yang aku sangat segan nak dengar senanya. Yelah, terasa special gila gitu satu hari suntuk semalam you know. Rasa macam artis untuk sehari pon ada weh. Tak ke segan bila pergi memana je orang duk tanya, "birthday harini ke??" So aku dengan agak segan tu (eh segan keee nyah ) angguk angguk kepala lepastu tinggal sengih jela. Comel kan? comel kan ? Ahahaha*Gelak besar seminit*

Paling bermasalah sekali bila orang tanya "Liana bila nak kawin ni??" Eh tak paham ke aku tengah gigih nak habis kan satu semester lagi ni.. Cer la tanya soklan membina sikit macam 'bila nak jadi lecturer ni?', 'Nak ambik Finance ke Accounting untuk degree nanti?'. Diploma pon tak lepas lepas dah tanya bila mau kawen ka. Apa wa nak bagi anak wa makan nanti ? K la chill k nanti aku suruh la bakal suami masuk minang (Gulppppppp).

Semalam malam nya jugak aku attend dinner kat Seri Pasific Hotel. Beseri seri sangat k hotel tu. So sebab itu kami memilih lokasi tersebut untuk makan malam bersama teman teman. Dan paling penting tarikh dia tu sangat sangat lah awesome sebab sama dengan tarikh lahir aku !! Terasa diriku begitu beharga. You all memang kena jejak jugak la kat sana even dekat KL je pon tapi memang sangat friendly orang orang di sana dan sini serta situ juga. Makanan ? Ofkos aku belasah kesemuanya cuma terdapat daging kambing di situ son terpaksa aku meluahkan kekecewaan sebab tak teliti bebetul menu dia. Haha padans mukes i konss. 

Thats all for today bebeh. Aku tamat kan disini dulu nukilan yang di update hanya sebulan sekali rating nya ini. Wkwkwkwkwk Assalam'alaikum !


# Dinner dinner & dinner. See? Like Yuna like Liana is it ? -,-
Have a good day everyone and for me also :)

Thursday, 30 August 2012

Innocent

Assalamualaikum, Salam Merdeka !!

Persoalan kali ini ialah Mengapa Gambar Passport Mesti Kena Innocent ?? Perlu membuat muka tidak bersalah seolah-olah memang dah ditakdir kan akan jadi begitu. Pernah kah kalian juga perasan mengapa setiap kali terima ic baru mesti semua akan terjerit kekalutan apabila ia tidak seperti yang anda bayangkan selama ini. Hah sudah. Padahal aku sorang je yang rasa macam tu. *Dah memang muka kau macam itu memang itu lah yang keluar nye pon ! * (hati mula berlaga-laga)- benci !!

# Nampak tak betapa skema nye muka bila setiap kali ambik gamba passport ?? Tak tengok Real lagi. Bertambah busan tahu ?? 





Ok tak bosan. Tipu je. Tapi itu lah, betapa aku terasa amat ketidakpuasan hati ini bermaharajalela bila tengok je gambar ni. Balik balik je terus bukak sampul ni semula then tengok lagi supaya tak tersalah tengok masa kat kedai tadi. Jadi bila tahap tidak puas hati tu sampai ke puncak otak mula lah nak ambik henfon bersama muka yang agak berkerut dan terhasil lah gambar seperti yang di atas. Sekarang ? dah dapat terima dah ! yeay.

Takyah tahu la sebab ape tetiba kena ambik gambar passport bagai ni. Tapi anda semua dinasihat kan supaya dapat membuat senyuman seikhlas mungkin bila nak tangkap gambar supaya tak jadi macam tu tu...gambar yang atas tadi tuu.. Ha kan. Apepon, Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-55. Malaysia ku Gemilang, Cemerlang dan Terbilang. Semoga diberi keamanan dan kestabilan ekonomi yang teguh untuk sentiasa memastikan Negara Ku Malaysia terus maju :)) Merdeka ! Merdeka ! Merdeka !

Tuesday, 28 August 2012

Selepas seminggu BerHari Raya


Hi and Assalamualaikum !

Well, kawan aku yang sorang tu duk membelasah aku dengan pertanyaan begini ,
             
 -" Weh pemalas gila kan kau nak upadate blog. "

Ala, nanti-nanti lah. Aku busy. 

               -" Dari haritu aku tengok kau punya tak update ape pon. "

Hish. Bosan. Takde benda nak cerita. Tengok ah cane

Haa nah ! hambek . Segala corat coret aku kali ni yang aku agak tak berapa nak panjang, tapi gambar semua dengan cool nya aku edit begitu begini sampai kan aku pon tak tau macamane asal gambar gambaar tu suma. 

So lebih kurang begitu lah conversation kami. Agak beterabur sikit aku nak ingat balik apa dia cakap tapi memang ada sikit macam tu lah. Sememang nya aku agak la malas sedikit nak lagi masa cuti camni. Takde sape nak layan aku bila aku sensorang kat rumah jadi lebih baik aku bangun lambat-lambat then sambung tengok tv bla bla bla.. Pehtu bila dah malam, bukak laptop and check email sikit pehtu nya tido. Kan heaven hidup seharian macamtu. Memang segala mokcik kat dalam dunia ni takkan ambik aku jadi menantu diaorang kalau sume pandai baca blog ni. 

Duhh, oleh kerana aku tersentap semalam dek kawan baik aku tu sesedap je cakap aku malas kan, aku pon merajin kan diri meng edit segala gambar yang terbuku dalam kamera 20 sen tu tempohari. Dah kata bulan Syawal ni kan, mestila kengkawan semua duk semangat call bagai ajak konvoi reramai gi beraya sana, melawat sini, singgah kat belah sana, duduk jap kat belah-belah situ and so on. Betul kan ? Hey, come on la dah kata student, mesti ada kawan lama. Yang takde kawan lama, boleh la ngajak kawan yang dah sedia ada. Or ada yang sememangya tak suka berkawan, boleh pilih nak ikut ibu ayah gi beraya open house or kenduri kawen waktu raya camneh ataupun stay at home and watch your tv / baca blog Haru Hijau / stalk orang kat fesbook / tidur macam aku selalu buat. Semua dah tahu apa nak buat kan jadi ape lagi. Keluar la hangout dengan kawan kawan anda. 

Hari Ahad haritu aku baru je beraya dengan mereka yang awesome ni. Hebat sangat diorang ni sampai sekarang pon kami still lagi connected.Mereka semua ni ex-classmate aku masa kat Teknik Gombak dulu. Sape lagi yang ex-SMTGians lagi cepat angkat jari !! oyeah, ramai gitu. Cuma seorang je yang tak dapat nak follow haritu atas sebab tertentu maka kami keluar ber Lima sahaja. Oh ya, student gugurl yang ada dalam kelas kitaorang tu cuma ada 6 perempuan sahaja. No wonder la rapat cemni khennn. Mechanical student semuanyaa. Dannn, sebab tu kami ganas-ganas sikit termasuk aku.


# Masing masing muka tak berubah. Cemtu je rupa nya


 


# oh ku rindu kan masa masa kat teknik dulu :(

# Tu, liana tu asyik busy je dia ni. entah kekonon busy


Maka dengan itu, bersahabat lah sebaik mungkin. Dulu macam-macam dah kitaorang lalui. Gaduh la, tak bertegur la. Even dua tahun perkenalan Only. Sekarang dah masuk 5 tahun kami kenal and semua nya makin matang* eh yeke . Haha so ini saja setakat kalini. Tak dan nak cerita bebanyak sebab nak tengok drama puleks. Sekian :))))




Saturday, 28 July 2012

Ramadhan kali Ini

Assalamualaikum !
  *psst,entry kali ni tak mengandungi sebarang gambar. Yang ada hanyalah leteran dari Yg Berbahagia, Lianer

Puasa dah ni kan. Jadi tak risau sangat kot kira nya nak celoteh celoteh pasal habit aku di bulan Ramadhan yang mulia ni. Banyak sebenarnya yang aku rasa aku buat bulan bulan puasa gini. Tak perlu la nak cerita apa yang kita makan waktu buka ke, apa makanan yang best ke ape kan. Yang penting, setiap kali nak bersahur mesti nama aku yang akan dipanggil berulang ulang kali sebab kengkadang aku Anggap suara suara tu macam dalam mimpi lagi. Rupa nya memang dah realiti habis. Tak ke buang mood pepagi yang hening tu ? Sooo..... elok lah kiranya Jika kita menidurkan diri dengan lebih awal di samping mendapat kan rehat yang cukup (bukan telebih Rehat ok, ) And boleh bangun dengan segar nya pada keesokan pagi nya untuk bangkit sahur. Huh penat * 

So aku rasa setakat ni Mood aku biasa biasa je tapi terasa macam dah upgrade sikit tahun ni bila bangkit sahur punya cerita ni. Sebelum ni aku lah nenek moyang segala pemalas untuk bangun bersahur tau. Apetah lagi bila ada kat rumah sewa, takde orang yang akan paksa paksa aku bangun awal pagi tu. Kan. Tetapi alangkah Terbaeknya pabila aku dirumah family sendiri. Akan dikejut dan di laung laung nama aku berkali kali. If aku tak bangun memang bapak aku dengan rela hati nya membebel sensorang padahal aku syok gila sambong tido. Tahun ni aku berazam nak bangun dengan segar nya even kena di kejutkan jugak. Apa punya anak dara la Liana ni tau. 

Bila aku bangun sahur kan, aku mesti akan prepare something untuk diri aku sendiri. Aku akan buat kan susu tepung, which is Whatever susu sekalipon yang ada jual kat pasaraya tu, Andd minum panas panas suam. Dari dulu aku amal kan so takde la perut aku sakit besok nya. Nak pulak aku jenis kurang sikit air suam ni, tapi memang sebati sangat dah dengan susu ni. Dan paling penting ada kurma. Nabi pun sahur kurma jugak tau. Tahan je perut Baginda. Boleh je buat kerja harian macam biasa siap dengan ibadah yang sunat lagi. Kita ni , sumbat lah ape pon masa sahur tu tapi bila tiba hari siang tu konfem datang balik lapar tu. Nak lagi dah tengahari, ternampak pulak air Ribena yang tak bancuh lagi tersusun elok kat tepi rak dapur tu. Ha selalu kan nafsu duk kacau kita gitu ? 

Salah satu cara nak elak rasa panjang waktu berpuasa , menahan lapar dan dahaga dah sebagainya, kena lah kita melakukan kerja kerja yang berfaedah serta tidak membuang maa. Alangkah baik nya kita membuat kerja kerja rumah or tolong Mak buat kuih untuk hari raya or baca buku resipi then try untuk berbuka nanti ke... Jadi takde lah kita terasa sangat puasa nya tu. Tapi jangan la sampai terabai Solat kita. Bila bulan Ramadhan ni, semua berlumba lumba nak buat banyak ibadat. Bukan lagi tambah dosa kering begitu sahaja sampai menderma pahala kita kepada orang lain. Haa faham kan ? So better kita berubah at least sekelumit cuma. Tambah pahala lagi tahu..Takpe, even kita buat sikit-sikit orang memang tak nampak tapi orang sekeliling boleh menilai kita dari sudut perubahan attitude dan aura keimanan seseorang tu. Memang Iman tu tak dapat di warisi tapi sekurang kurang nya ada rasa nak berubah walau sedikit tu pun dah cukup baik. Then dari sikit tu akan berbuah menjadi banyak. Jangan ada rasa Malu nak berubah ye kawan. Orang yang terasa dan mula terfikir nak berubah ni sebenarnya lagi hebat dan berjaya dari yang tak rasa apa-apa bila mereka tak berubah langsung. Tak salah memuji mereka yang dah berubah, bahkan bagi sedikit demi sedikit galakan supaya dia terus istiqamah dalam segala perbuatan nya.

Misal nya, situasi macamni .
     Dia nak pakai tudung, tapi sebab nak ikut ikut kawan yang lain. Tak salahh nak ikut. Benda baik kan. Tapi jangan pulak ada kawan lain yang tak senang dengan perubahan tu. Itu akan menurunkan semangat dia untuk berubah. Sebab nya, dari gejala ikut ikutan tu, mana tahu dia akan terbiasa And mula menyedari betapa penting nya Wanita menutup aurat mereka sebaik nya. Cara aku bercakap taknak kalah dengan gaya seorang ustazah kan ? Taapiii kita tak perlu menunggu untuk menjadi seorang ustazah  atau Ulama dulu untuk menasihati sesama manusia, bahkan kita perlu berkongsi apa jua yang kita tahu dan apa yang kita faham. Setiap orang bebas bersuara dan menyatakan pendapat mereka, tapi biarlah kena pada cara. Jangan lah sampai mengguris hati pihak yang lagi satu tu. Tak manis kan. Sama sama lah kita ingat mengingati antara satu sama lain. Yang kurang kita baiki. Yang elok kita contohi. 

Oh ye, bila berpuasa ni melatih kita menahan segala bagai nafsu Baik dari segi nafsu lapar, dahaga, perangai, And of course nafsu marah. Allah tak suka kan :) takmau marah marah ek. Lagi satu, bila kita berbuka tu jangan duk taksub sangat dengan makanan yang pelbagai tu. Haruslah berjimat cermat. Yang pasti, ingat lah kepada yang tidak berkemampuan di luar sana. Sebab nya aku kengkadang pon tak habis makanan yang aku makan. Tak ke amalan syaiton tu ? ish. So, mari sama sama mula kan tabiat baru ! Wallahualam sekian saja :)

Monday, 9 July 2012

Dimana mana ada KUCING

Assalamualaikum semua :)

Hai kali ni aku tak banyak becerita sangat.
Kerana nya aku amat gigih sebentar tadi untuk menyiapkan satu video ni sahaja.
Entah apa yang lama sangat tah sampai kan nak buat video yang remeh ni pon kemain fokus gila.
Tapi takpe, seperti yang aku gembar gemburkan kat dalam twitter tadi bahawasanya this is my first trial.
So nak tak nak memang korang kena jugak ah keep on view video aku ni.
Lain kali bila dah pandai sikit lagi aku buat banyak banyak sampai semua orang temuntah warna warni okayy.

Kisah dalam video ni berkenaan pasal kucing-kucing aku.
Bukan nya kucing mahal tu,semua stok yang datang rumah, lepastu dah tersuka dekat orang dalam rumah tu then stay terus kat rumah aku tu.
Haa nampak tak?
Kami memang suka kan kucing. Terutama sekali ibu.
Ibu adalah orang yang bukan sahaja suka kan kucing malah dia membuktikan yang beliau memang sayangkan kucing-kucing tu.
Buktinya, ibu la yang beli kan makanan dorang, pasir untuk mereka melabur, dan sebagainya lagi lah.

Jadi aku dedicate kan video yang amat selekeh sekali ni untuk kucing aku yang baru saja pergi minggu lalu.
Disebabkan kejadian itu, ibu dan adik aku pon dengan gagah nya menelefon aku pagi subuh-subuh lagi untuk menceritakan kejadian pilu tersebut.
Jom aku nak tunjuk video kucing-kucing bertuah aku ni..
TAPI ni belum semuanya lagi tau !
masih ada banyak lagi yang tak dapat dimuatkan sebab dah hilang.
Mari kita selami kisah kucing aku ni :)




BUT kawan kawan, video ni  jadi tah pape sikit bila dah upload kat blog ni.
So mintak maaf la kat mana-mana subtitle yang tercepat and yang tak berapa nampak tu
Terimakasih and Assalamualaikum :)

Monday, 18 June 2012

Perihal Aku bila nak dekat FINAL (?)

Assalamualaikum :)

Soalan? kenapa dah berbulan( padahal sebulan je pon ) tak berani update ? Jari jemari aku yang dah timbul banyak scars ni memang ambik leave for quit some times.Mintak ampun. Aku pulak gadis yang RAJIN tetiba kebelakangan ni memang tak lah kan nak cerita bagai kat blog hadoo ni. Oh ye jangan lupa opposite kan perkataan *rajin* tu ye supaya semua tak tertanya tanya kenapa aku besar kan ayat tu. Dah la guna hurup besar lepastu gigih pulak nak bold kan bahagian tu je.

Tak semena mena nye dah nak dekat hujung semester dah kami kat sini. Mula la melarat aku punya mengantuk lagi, malas berkapal kapal pulak tu. Dan kalau aku kat rumah family sekarang ni confirm i will act the same habit sebab aku tetiba dah jadi jenis kebal bebelan. So nampak sangat dah sebati dengan leteran ibu di rumah sebab dara sunti nya kini makin liat bangun di kala matahari mula memancar kan sinar suria di pagi hari. Dan lagi ayah mesti akan cakap " mane la rezeki nak masuk bangun lewat lewat cenggini. Orang mengaji la lepas subuh tu, study ke buat breakfast ke and aku pun.....makin lama makin Zzzzzzz. Nampak kan LR ni macamane ? Oh rasa nya aku dengan adik laki aku yang sorang tu pon dah serupa dah. Dia ajak tengok bola aku join, ajak aku makan tengah malam pon aku on je.. buat kan dia kopi pon aku okay je kot ! Whoa menakjubkan tak ni ? Tapi serius la beb memang aku ala-ala brader bujang gitu kalau balik umah. Tapi sekarang dak Akim tu takde dah nak suruh aku buat kan sebab ada satu hari tu aku arah kan je kena masuk kan ape, letak gula banyak mana so NOW dia yang buat kan untuk semua. Tapi oleh kerana kami berdua je yang mata masih segar so kita dua jela tolong habis kan sampai la bola habis.

Habis cerita kat rumah. Perangai aku pulak nak dekat exam ni lagi la macam macam ragamnye. Orang waktu pagi, aku buat macam malam.Bila dah malam mata aku punya la terang macam siang hari. Okay tu belum kira dalam kelas berapa kali je aku dengar lecturer bersyarah. Kekadang je aku dapat tangkap tapi once dia senyum kat aku aku pon cool-cool jela balik macam tengah dengar dengan tekun. Tak pon aku beborak ngan member kat belakang. Yes lecturer kat depan kot Liana ! maklumla, mengantuk punya pasal aku tak kira dah asal kan aku tak tidur sebab lecturer jarak se meter je dari tempat aku.

But then aku masih tak faham kenapa semua pensyarah nak bagi task last last nak dekat final. Bukan sikit okay tetapi nye macam saja je takmau bagi aku peluang jadi dekan so that aku pon akur sebab orang lain pon kena busy dengan task tu sume sume. Actually besok pagi ni aku ada benda nak kena submit tapi aku lebih senang membebel kat blog sebelum aku start bubbling kat orang lain yang penat nak dengar suara aku. Ahh tak kira yang penting aku dah chill chill kat dalam bilik sensorang layan lagu yang tah ape tajuk nya pon aku tak dapat nak teka dah.Sila jangan tiru di rumah sebab aku suka buat assignment last minit tapi memang effective okay kawan-kawan =) Tiru lah macam sayaaa.

Oh ye aku tak whatssup-wasap lagi kan yang aku ada part time sekejap kat The Coffee Bean and Tea Leaf kat outlet baru bukak. Hehehe tau tak ada mall baru kat Kelana Jaya ni and the most exactly awesome is it  just nearby at our place ! Nama mall baru ni Paradigm Mall and korang boleh shopping barang dapur yang agak so so harga nye dekat Tesco which is ada kat bahagian bawah mall tu so senang la nak carry all the stuffs yang korang dah beli nak lagi orang yang cerewet and malas cam aku so malas nak kena tunggu lif lama-lama but kena turun satu escalator je. Aku punya la gila-gila membuat andaian sensorang bahawa Giant besar yang terletak di opposite mall baru ni akan kekurangan customer and pengunjung. Eh customer dengan pengunjung bagi aku tak sama sebab customer tugas nya adalah membeli barang dalam Giant tu walaupun dengan hanya membeli secawan Cool Blog okay, manakala pengunjung tu adalah manusia yang saja-saja datang berlenggang kangkung menyinggah then bila dah agak rasa bosan tengok tak abih dengan tudung yang sama pattern tu je mula la terasa nak balik. So tu definisi bagi aku yang tak boleh nak bagi pendek dah. Berbalik cerita kekurangan pengunjung tadi tu, rupanya telahan aku salah sama sekali bila ada satu hari tu aku ter saje-saje nak cari barang dekat Giant tu so aku ngan dak umah merempit kejap ke sana sebab Giant tu terletak agak jauh dari rumah, tambahan pula kena melintas dengan highway yang agak besar so that's why aku tak berapa gemar ke Giant di sebab kan alasan tak suka melintas je. Jadi sepanjang jalan menuju ke arah parking untuk park motosikal tu aku pon melihat sekeliling dan aku rasa takdela kurang pon malah hari biasa pun still ramai lagi yang sudi untuk melaburkan duit mereka di Giant. And aku salah sorang nye. Hewhew :)

Hari pun makin pekat aku tengok so dengan ini saya sudahi dengan ucapan tenkiu so much sebab sudi ber Haru Hijau dengan saya malam ni. Kalau sudi, baca la banyak kali tapi please la yang buruk pangai dari aku tadi tu jangan di ikut kerana kelak buruk kot padah nya. Yang baik datang dari Allah, yang buruk tu faham-faham lah sendiri sebab confirm satu dunia mesti cakap datang dari aku punya yeay ! BUT before tu aku ada pesanan dari aku, personally punya tau tau so please baca and go deeper friends #


To all my FINAL YEAR mates, buddy, crush *motif (?) and my future husband( kah kah )...

                                             #All the BEST dude
                                           # Please, this is OUR last year TOGETHER
                                    # And DO NOT bring your Toyol along. *but if yes, kasik tunjuk aku siket eh kuang3
#  We have another last semester but keep remind yourself we will not being together after end of this year.
# KAWIN jangan lupa jemput aku tapi tolong lah tunggu aku kawin dulu weh. GULPP
# Babe, apesal aku over sangat sampai nak buat pesanan bagai ni huh ? takpe lagipon aku dah busy lepasni so be happy and make them happy, so we'll happy for them, insyaAllah ;)

# Hey hello there, im watching you guys. Good luck for your peperiksaan yee. Have a GREAT day friends


Friday, 18 May 2012

I wish i will

Assalamualaikum wbt,

Hey hey hey ape cerita semua orang kali ni ? Takde cerita kan ? Aku pon. And i got almost a month who did not perform anything kat blog ni.Why ? no reason. Pemalas mungkin. Oh aku menang award ratu paling malas kali ni oyeah.Dan aku tak rasa ada orang lain boleh challenge aku untuk award ni. Why should i've been proud of it ? again and again, sukahati aku lah! hewhew

Dulu kan aku suka berangan nak jadi macamtu la macamni la and until today even just now i did it. Omg ape kau ni. Serius best bila kita buat wishlist nak jadi macam macam and nak beli segala benda pastu kita je tau. Tapi sekarang punya zaman lain macam. Tak sempat nak berangan tangan dah laju lagi update bagai nak gila kat fb kau tu. Eh aku tak ar. Twitter je yang di layan .hehehe HMMM nak tau jugak ke aku selalu berangan apa? Euszzz macam kelakar pon ada tapi why not kita share kan .Kita kan adik beradikk.(please la haha) . Biasa nya aku berangan masa nak dekat dekat tido ke ataupun masa aku tengah duk boring tak tau nak tengok ape dah so, i've decide to focus on 1 point and dari situ lah bermula nya kisah angan angan ku. Padahal nye takde la sampai nak kena decide dulu baru boleh start berangan tapi selalunya benda tu jadi dengan sendiri. Tau tau je kita tengah termenung. Ha pernah kan ?tipu la kalau cakap tak sebab semua orang berangan la.Aku pon manusia jugak ni ha elok je berangan jadik princess cantik pakai gown kembang siap ada crown atas kepala sambil buat rambut macam dalam cerita Rapunzel tu kan. Ha kantoi dah satu angan angan aku. So bilamana aku bosan sejenak tadi aku pon berfikir fikir why not jugak aku tulis and typing something kan. UNFORTUNATELY aku cuma main klik dekat desktop which is ada button menuju ke PAINT doc. So apelagi weh im start with trying to draw sesomething but tak menjadi so terhasil lah wish list aku ni. Nak baca semua memang tak dapat la kan sebab quality picture tak clear jadi aku tumbesaran kan hingga menjadi sampai extra large.Tapi maafkan saya sekali lagi sebab ada certain abjad yang tak dapat di baca dengan jelas disebab kan warna yang aku lahirkan tak begitu sesuai. aku tiru Art Attack kat tv tu kot ! ok let's see how its going on :)



Jadinya dengan antara antara di atas ni memang ada banyak lagi tapi tak dan nak tunjuk semua sebab lagi pening kau orang nak faham apa aku tulih. Malas nak ulas panjang panjang lagi sebab sekarang aku ada benda nak kena settle. Understood? and please yaa stop calling me sombong again penat lah nak layan setiap satu kerenah pastu kau tak kira lagi kerenah aku ni macamane rupa dia pulak. Okay deal so nak siap siap untuk riadah ( eceh ) and assalamualaikum semua !

Tuesday, 24 April 2012

Sunyi

Hai hai. hoi. okay lah, Assalamualaikum..

Selesai je telan semangkuk megi, mula lah terasa bosan dan sebagainya. Padahal kain menggunung tak berlipat, notes banyak lagi tak review, aku pulak yang melebih lebih konon macam takde benda yang nak di isikan. Tapi aku tengok sekeliling macam semua bapak bajet gila membusy kan diri. Ada yang menjahit lah, ada yang discussing lah, eh eh mulut terkumat kamit menghafal nota untuk test diorang besok pon ada tau ! Aneh nye mereka malam ni. Takde orang nak layan aku nampaknya. So aku sengaja mengeluarkan buku cerita yang korang tak payah tau tajuknya. Tapi faham faham la kan, memang aku suka buat dia tertunggu untuk aku membacanya. Tengok lah kalau kalau aku free ke nak tidur kejap lagi, aku try la selak selak sikit untuk tidak berat sebelah.

Sejak bila aku pandai berasa sunyi ni yeh. Jap nak fikir. Kejap boleh tak. Aku dah jammed gila ni tak mampu nak fikir ape ape dah. Wahh poyo habis dengan bajet dan tak siuman sikit di situ . Bukan ape, bila aku dah mula teringat nak menaip sesuatu ni maksudnya aku bosan sangat. So bila bosan kita pon tak tau nak start dari mana. So nye lagi, aku pon mula la update bukan bukan dekat fb bagai. Semua yang aku terlintas dalam hati terus ku update. Hebat tak ? Ha kau ada ?? takde, sila diamm. Sebenarnya aku nak bagitau satu dunia yang aku sunyi. Tu je lah. Sunyi sebab aku rasa sunyi. Kemudian, emosi juga tidak berapa nak balance dikala ini. Jadinya lebih baik orang sekeliling mula berhati hati dengan aku sebab kadang kadang aku macam okay, kadang kadang macam terlebih ketawa pon ada. Kadang tu macam nak bagi penumbuk kat orang yang lalu kat sebelah je pon ada. Haih? So i cannot tolong you lah kan ! Bila begini, aku mula menjinakkan diri dengan mendengar lagu yang agak agak jiwang tapi tak berapa nak layan sangat. Dapat tak ape yang aku cuba maksudkan ? Tak sebenarnya aku konon konon cool padahal nak tahan ngantuk yang melampau dari pagi tadi. 

Kenapa aku sunyi eh malam ni ? Oh ye, sebab aku tak tau nak bukak cerita apa kat tv tu so memandang kan semua orang takmahu layan aku lebih baik aku melayan diri dan memanjakan diri dengan memakai masker or bedak sejuk or whatever. Kan senang kan ? Sekarang pon aku dah pandai layan air 100 plus tau. Hey jangan tak tau k, sebelom ni i tak minum apetah lagi melayan sebarang bentuk air yang berupa dan bernama 100 plus tu. Tapi sekarang, tidak lagi. Sebabnya ? mungkin sebab free kot. Haha okay tak. Sebab gelas ni cantik lagi comel. Oh ye takde kena mengena. So ape kata kita sambung baca membaca ni. Ada jugak pekdahnya dari menaip tak tentu hala ni. Sekarang tak rasa bosan dah sebab menguap lebih mengatasi segala galanya. Harap harap la besok tak bosan begini lagi. Harap harap juga besok aku ada semangat nak buat segala assignment. ( padahal susah benor nak bukak buku bila kat rumah ni apotah lagi esaimen ha ). 
# someone like you. yes. it's you. oh bukan you lah. belakang you tu. haish chau !

Monday, 16 April 2012

Gadis garang



Assalamualaikum !

Ya Allah, first sekali kan nak say sorry sikit dulu jap ni. You know why? Sebab i tak tau keratan kata-kata kat atas ni i main pakai cilok kat mane tah. Main pakai sukehati je kan... Itula dia. Apepon, thanks sebab bagi aku share sekali even dia tak tau menahu pon pasal aku ni.Wakaka !

Ish dari dulu sampai sekarang hangat mereka mereka memperkatakan aku garang. Eceh taknak kalah dengan ayat 'hangat' di tengah ayat tu. Tapi wa lagi suka lu cakap wa ganas. Ganas dengan garang bukan adik beradek eh weh ? Eh entahlah. Main sebat je aku ni. Lagi noob kan. Hehehe takpe yang penting, aku comel. *wah sukahati je kan* . Walaubagaimanaponnnn debat kalini bukan nak menangkan kaum pompuan yang leceh lagi bertuah ni tapi nak bagi semangat sikit kat gadis gadis remaja kat luar sana tu supaya, kita menjadi lebih garang.Hahaha tak tak sebenanya bukan la garang all the time tapi pada masa yang tertentu lagi sesuai dan kepada yang sepatotnya. Haa paham kan?

Tapi kan jadi garang tu bagus jugak. Yelah, even orang takot nak tegur tapi last last nanti rapat je. Kita ni pulak selalunya akan judge masa mula mula jumpa je. Bukan nak selidik dulu ke, tengok dulu ke. Eh, ni bukan dalam erti kata memilih tau tapi atas dasar berhati hati. Masa mula masuk blaja, selalu orang akan kata

" eh kau ni sombong gila macam bajet bagos bla bla blaa.."

>>Biasanya tu ayat wanita ke wanita yang lain. Manakala ayat kanak kanak lelaki yang tak berapa nak cukup matang akan berkata seperti ini pula...

" Kau ingat kau hot sangat ke. Nak gedik gedik konon garang lew teww.Pang kangg"

Hello, padahal kau saje dengki kan sebab pompuan tu tak layan kau seperti yang kau mahukan. Ha ambikkk. Eh gedik tu tak kot. Wahaha macam tak kena je kan. So itu antara first impression manusia yang tidak mengenali manusia yang lain dengan lebih baik. Haa sebab nye aku ada lah antara salah satunya sebelum ni. Sekarang, tidak lagi sangat. Hehehe jahat la LRygbaikhati ni. Apepon, think positive ye pasni. Jangan sebab cantik je terus nak berkawan. Yang kaya raya je approve jadi kawan tapi mesra gitu. Jangannnnnn :)

Berbalik cerita garang tadi tu, sudah pasti ramai yang tidak menyukainya. Apetah lagi kaum lelaki. Pompuan ? Hoi jangan cakap. Berganda gandum lagi daripada tu. Garang sangat tidak spesifik maksudnya. Jadi, garang ni bukan sebarang garang. Ada yang garang jenis tah pape punya garang. Misalnya tak ada benda nak kena garang pon dia nak garang garang gitu.Maksudnya takde pasal pon dia nak marah marah. Eh banyak pulakss garang kat sini. Yeay, sudah semestinya gadis yang garang garang manja gitu, boleh la dijadikan pilihan. Cewahh. Mesti lepasni ramai gadis gadis luar sana nak jadi garang jugak kan. So what ? ok apa, tapi jangan la garang sangat. So so je bulehla nohh.

Wa gerak sekarang. Lapchuuu ;p

Saturday, 7 April 2012

Don't U Remember

Let's share together. This is the lyric that i've just cut out from Adele's song. It was like err same goes to me. Haha takpe, im strong enough okeettt. Assalamualaikum & may Allah blessed all of us. Lapchuuu ~



When will I see you again

You left with no goodbye
Not a single a word was saidAlign Centre No final kiss to seal any sins
I had no idea in the state we were in

I know I have a fickle heart

And a bitterness and a wandering eye and a heaviness in my head


But don't you remember
Don't you remember
The reason you left me before
Baby,
please remember me once more


When was the last time

You thought of me

Oh have you completely erased me from your memory

I often think about where I went wrong

The more I do the less I know


Gave you the space so you could breathe,
I kept my distance so you would be free,
And hope that you find the missing piece,

To bring you back to me





Friday, 6 April 2012

Menghilang ke Lenggong, Perak

Assalamualaikum everybodeyhhhh

First of all aku pun tak mengerti kenapa lama sudah tidak ku update sebarang berita dari sini. Busy? wahahh mungkin tak. Kihkih tak mengapa, aku pun tak mempunyai mood yang banyak jugak untuk menaip segala hal lately ni. Oh ye, haritu aku menghilang hampir seminggu semata mata untuk ke Lenggong, Perak. Ya Allah, amazing sangat aku kat sana uolss. Aku menjadi fasilitator terhormat di sana bersama rakan rakan ohsem yang lain. Berbekalkan ape yang patut, aku pun melangkah dengan bahagia nya tanpa memikirkan ape yang bakal ku lalui di sana. Ala chill la liana, orang masuk hutan, kita pun masuk la jugak.Orang berkayak, kita pun ok je. See ? senang kan jadi fasi ni. Tapi aku suka bab bab adventure yang sememangnya memerlukan stamina dan juga mental yang kuat untuk settle menda ni semua. Yang penting, kat sana ada hutan, banyak pokok, ada sungai keliling, kehijauan pun mula teserlah. Itu yang dalam kotak fikiran aku sepanjang perjalanan yang memakan masa hampir 5 jam itu.

Sebelum tu kan, korang perasan tak yang ayat aku panjang panjang bejela atas ni penuh dengan ayat yang begitu tatatertib? Aku pun baru perasan yang cikgu karangan aku masa kat sekolah dulu mesti bangga bila tengok anak murid dia skema sebegini rupa.ohmaaii takmahuuuu. Mesti semua orang tertanya tanya kan macamane la aku duk teperuk dalam hutan tu padahal korang tak tau yang aku kat sana paling heaven sekali bila jadual makan je 6 kali sehari. Malam malam boleh pekena spageti bagai lagi. Paling best walau lambat mane sekalipun aku gerak ke dewan makan, part untuk aku mesti ada tinggal punyee.Yang tu memang best. Hari hari menu bertukar macam power rangers gituu. Tapi aku sering lapar macam singa yang takcukup makan. Banyak mana pun aku makan mesti berat macamtu juge. Orang lain pulak yang naik berat. Wahaha ni boleh main transfer transfer pulak erk. Canggih betol perut aku ni.

Apepon gambar terlebih lebih kat fasi je. Peserta punya muka sengaja di hide kan sebab ni kan blog aku. hehee maaf ye ! Aku sememangnya begini. Mari la tengok aku yang makin memberat di Lenggong ! tumpang laluu..

# Ni group aku yang cool bebeyhh. Dorang sporting & amat caring terhadap aku. Thanks to uolss

# Oh ye, ni dia kumpulan fasi fasi yang hebat. Kan ?

# Mula mula aku yang semangat nak berkayak tapi tetiba kena turn record gamba pulerss. Hamek kauu duk atas bot lah jawabnyaa

# Ha bahagia tak bahagia takk. Kalau nak tau, ni la sungai Perak

# Paintball timee ! Kak Atie & LRygbaikhati di situ.


# Lihatlah kawan, 1st day dah balun macam macam. tu belum minum petang, makan malam dengan supper ++

# Memang kami tak banyak sangat kerja so ni je yang mampu dilakukan.

# Tapi aku hangin sebab aku yang paling busy setakat ni sebab kena key in all the data after each of the program. Tak cuti la aku nampaknya.Mintak maaf la kalau terpaksa kena kensel janji last minit. Wa tak dapat nak elak bro.

# Sesi bersama peserta. Aku jadi pak sanggup kejap. Thanks la sebab kena kan aku eh.

# Besok nak masuk hutan ni. So kena pandai baca kompas betul betul. Tak pandai, memang tak keluar dari hutan la jawabnyerr

# Setakat yang ni boleh so so lagi la. Tak tengok kat tepi tebing ladang sawit lagi. Hutan yang amatss. Thanks hijau, selamatkan pemandangan aku.

# No wonder la keje aku asik online memanjang.

# Bukan gambar ni yang jadi persoalan. Cuma aku nak bajet sikit suh uols tengok tangan aku yang kelingking satu tu. Terluka petang tadi disebabkan tertusuk duri. Darah pun mula membuak keluar. Ha karangan tak ayat aku ? Tapi sekarang luka nya dah okey.


Setakat ni tu je yang sempat aku gembar gembur kan. Yang lain lain tak sempat nak copy dari memory card dek kerana gambar berjela jela. Alhamdulillah, sepanjang kami kat sana semua boleh dikatakan bergerak lancar. Even ada some part yang rasa macam nak bagi hangat je tapi last last boleh jugak handle. By the way uols,thanks sebab sudi dengar cerita aku harini. Luka tangan pun nak cerita kan ? apelah aku ni. Biarkan jela, aku kan suka bajet bajet gitu. Okay, nak siapkan key in data dulu then baru buat esaimen yang tertangguh. Okay tak camtu ? Mata aku pun dah berpinar je ni sebab spek asik duk atas tu dari tadi. So i got to go la yeh. Chiauu :))

Thursday, 22 March 2012

Cuci Cuci the Musical Theatre !


Teett Assalamualaikum :)

Tempohari tu aku and the geng mula mengorak langkah dengan gagah nye ke Istana Budaya. Kiteorang pergi sana pun bukan untuk menari nari sakan okay. Tapi sebab semangat sangat nak tengok teater Cuci Cuci The Musical Last Kopek tuh. Bertiga je haritu sebab book ticket pun lama dah. Tu pun 3 minggu sebelumnya. Masa aku duk tersengih sengih bercuti kat rumah macam kerang cantik sangat kan. Tak banyak yang aku nak berita kan harini sebab nak cepat cepat sebab notes yang aku pegang dari tadi pun tak sempat nak jamah lagi ha.

So terpaksa berlaku adil harini dan membuat decision antara nota penting dengan update blog. Hah kedengaran agak klishe kan ayat tu. Takpe takpe yang penting aku dah tunaikan tanggungjawab aku untuk harini dan berbakti kepada semua benda dan bukan lagi orang sebab aku taknak kisah pasal benda hidup dah. Baik aku duduk bilik baca novel pastu senyum gelak sorang sorang. Hehehe :) Baik tak aku begitu ?Eh apesal dengan aku? Kuangg takde apa. okay okay cukup. Sebenarnya saja je aku update banyak banyak gambar ni bagi semua yang melihat sangat terasa sakit mata memandang kemesraan antara aku dan peminat. Eee apa lagi aku ni.. Sorry la bro k, skang ni baek lu usha usha dulu gamba gua kat bawah ni. Wa tak layan ar citer jiwang sangat tapi kalau jalan cerita dari awal sampai last tu bagi aku gelakkk je memang wa tak tahan bro. Wa kena gi tengok gak do. Wa tak sampai hati tak ajak lu orang bro. Tapi tula wa dah snap banyak gamba untuk tatapan lu. Mai usha mehh.



# LR dan Shiro gembira tapi sakit perut.Alasan nya adalah kerana lapar

# Kami sibuk berbincang macamane nak redah ambik sign kat dorang tu :)


# Ha ! ni Cempreng. Dia lah fotografi kitaorang malam tu.Yeah thanks Cemprengg


# Ni dia pasukan bertiga kami. Duk main tukaqq kamera lah hai


# Muka ni lagi. Ha tatap kau sampai bosan keh


# Aku jumpa diaa. Cumel cumel. Kelakar lagii

# Depan poster pulak dah. Memang kamera tu khas untuk gambar kiteorang je


# Kesian Dina sakit kaki. Takpe, u tengok i je pun mesti dah baik kan kaki u tu ?


Wahh banyak tak? banyak kan ? Nasib baik je aku tak masuk semua skali kalau takk mahu korang menangis tengok gamba muka yang sama je. Ape ? tak nangis ? Amboi sayang aku leww teww. Huk2 baiklah aku beransur dulu. Selamat solat Jumaat kaum Adam sekelian. Wa chau luu

Monday, 12 March 2012

Perempuan bercakap tiga(3) kali ganda dari lelaki?

Assalamualaikum yaa : ))

   Wahh pagi sangat tak aku bangun harini ? oh yaa, harini merupakan hari selasa dan bersamaan 13hb March okay. Takde apa yang perlu di spesial kan untuk tarikh itu. Ha kann nampak tak betapa kemelayuan teserlah bila ejaan 'spesial' tu di gembur gembar kan. Err okay okay back to our topic yeah. Tajuk aku harini memang nak menegak kan kebenaran untuk kaum wanita sedunia bahawa lepas ni kaum Adam jangan ada yang nak mengeluh ye kalau ternampak ke, terdengar ke seseorang perempuan tu bercakap ke or dengan kata enak lain nya , membebel. Eh itu macam aku je kan? 

ini Fakta : PEREMPUAN bercakap ( 20,000 patah per day )
LELAKI no cry bercakap pulak ( 13,000 patah sehari )

AWESOMENYAAAA !!

  Tajuk petikan di atas ni aku ambil dari satu artikel kat laman web ni kan, ada orang post kan, so aku rasa macam wahhh best. Yela sapa tak teruja bila macam ada kaitan seakan akan kita dalam penceritaan tu. Sempena Hari Wanita Sedunia kenn. Tajuk asal dia berupa ini, ' Women Talk three Times as much as men '. Pernah dengar? ha sukahati aku la nak olah balik. Versi kak liana pulak okay. Kajian menunjukkan bahawa orang pempuan ni memang dia punya hormon bercakap tu sangat lah aktif berbanding dengan kaum lain. I mean, kaum LELAKI la. Heyy, jangan nak pertikaikan lagi okay ! ni dia kajian dah membuktikan dah bahawa perempuan itu sangat la talkative than men. Menakjubkan betul la wanita wanita kita ni yeh. Cepat pulak tu bercakap nya. So, tak hairanlah kalau lelaki selalu je kalah bila bercanggah pendapat dengan perempuan ni. Tapi aku tahu, yang sebenarnya kaum adam ni nak leraikan cepat cepat pergaduhan tu kan. Cayalah lelaki. Haiss. Apepun perempuan memang awesome sebab boleh bercakap tanpa henti gitu. Ok memang tak profesional kalau begitu kan, tapi okay ape kalau dah perangai macam ape sebab kami ni perempuan amat gemar melemparkan kata kata manis bercampur nasihat macamtu. Hewhewhew baik kan kami ni? Tapi tula, tau jela dah kalau nama nya lelaki itu sangat la tidak suka kan bebelan yang enak dari kaum wanita ni.Mengapa ya? sebab bising sangat kot? tapi kan kan kalau perempuan tak bising bising, tak harmoni la hidup ni. Tak bosan ke sunyi je hidup seharian weh. Tak syok ah kalau tak dengar pempuan bercakap kan. Oh suara tu aurat kan. Tapi beb serius, kalau ibu aku tak bising kan, memang tak jalan la der kerja kat rumah tu. Haa kan nampak tak penting nya aura wanita tu untuk setiap orang. Bukan lelaki je tau. Oleh itu, wahai lelaki dan juga perempuan kat luar sana tu, jangan la anda bimbang dan gusar kalau mak anda bising bising and kalau dorang tu bebel sekalipun sebab dah memang hormon mereka jugak ye.Memang takbuleh nak buek po dah ha. Huh, release sangat rasanya bila tulis pasal perempuan ni. Rasa macam wanita sangat dah ni. Ok chauu selamat beramal !

Gambar ini diambil secara curik curik dari dalam Google yaww. Sangat osem ini perempuan. Sila zoom sikit bahagian POWERFUL women tu yeh. Im one of it. ececehh

Sunday, 11 March 2012

Jiwa Baru Semangat Baru oyeahh

Assalamualaikum :))

Yeayy minggu ni dah start semester baru untuk aku yang tak berapa nak baru kat sini. Oh yeahh? Oh tidakk yang sebenarnya sebab kali ni memang betul betul tak ready pun. Haiss mengapa perasaan tak ingin mahu belajar kembali menjengah ,hadui. Mungkin perasaan je tu. Tapi yang sebenarnya kan, aku tak tahu nak habaq mai ape pun lagi kat blog ni.Hehehe sajerr jerrr jengah menjengah kejap sementara baru balik dari kampus tadi. Tak menyempat pun haa. Jap lagi nak buat buat busy seakan akan suri rumah gitu okayyy. Nak kena pergi keluar ngan dak umah ni kejap beli barang kat Giant besauu kat depan tu je. Ha ok tu je nak cerita. Taknak baca sudah ! Tapi kan, baca la baca laaa. Nak post kat Fb uols pun takpe tau. I tak kisah. hihihi  Lalalala

Tuesday, 21 February 2012

Menu hangatt


Assalamualaikum uolss,

Nak tau ke..minggu yang penuh advanced ni memang adventure bagi aku.Memang tak teruja sangatlah sebab aku tau amat lah bosan menguruskan rumah ditambah pula dengan kerenah anak-anak kucing yang makin membesar kebelakangan ni(yela, aku yang rajin tuangkan makanan,ye dakk). Oleh sebab demikian, aku pun mengambil keputusan untuk layan budak-budak busyukkk tu.Hehehe jangan tak tau, i ni garang tauu. Grrr tapi malangnya mereka langsung tak takut kepada saya.Fedap? Yes i am. Oh ya, aku terpaksa menjadi suri rumah untuk seminggu ni sebab my ibu outstation.Takpe, i dah biasaa( padahal ya rabbi ). Tempohari Ikah( adik den ) pergi Cameron Highland. Tau kah di mana? for sure tahu kann. Emm dia pulang dengan hanya membawakan aku keychain yang ada Rama-rama cantik dengan sedikit buah-buahan.Hohoo ada strawberry yahh. Segar bangat ! I looikee damn much sebab i dah dapat satu idea apo nak buek dengan stoberi merah hangat tu. Mari kita tengok apa yang aku dah buat dengan buah cantik tersebut ,

 # Yes, aku dah power sikit bab celup-celup coklat ni. So, dengan bantuan adik aku tu kami pun mula menambah aiskrim di atasnya dan tabur sedikit coklat di atas sekali. Huh, kalau cawan sebesar gini satu je cukup untuk 2 orang makan. Sweet tak sweet tak ??

 
# View dari side tepi sini. Saje nak bagi tengok coklat yang meleleh kat tepi ni. Mengancam? Cubalah dirumah !
 


 
 # Manakala ini pula hasil muffin cip coklat campur sedikit oreo. Tapi tak berapa nak berkembang dan ia tak nampak hot seperti kat kedai tapi rasa muffin ni boleh la buat kau ambik 2-3 kali pastu nya.


Tapi kan weh, banyak lagi benda berfaedah yang kita boleh buat sebenarnya kalau bosan kat rumah ni.Misalnya karoke dengan family ke, dengan kawan-kawan ke kan tapi No Dating eh! Ha menjahit ke, belajar memasak ke buat kuih donat ke kan bagus kan. Takdo la menghabiskan masa cenggitu je. Eh lelaki pun boleh buat lah. Takde nye nak jatuh air muka tu kalau buat kerja perempuan pun. K, Assalamualaikum :))

Thursday, 16 February 2012

Masa masa aku perlukan itu ini

Assalamualaikum kawan :))

Masa masa begini aku sememangnya memerlukan bimbingan yang betul supaya aku tak terlebih-lebih dalam mengisi kemarahan yang datang tanpa ketuk pintu dulu. Tak patut. Biasanya waktu sebegini selain daripada istighfar yang teguh, aku juga amat memerlukan semangkuk ABC atau apa apa yang berkaitan dengan hijau. At least la mangkuk tu warna dia hijau ke, or susu cair tu bertukar colour menjadi haru hijau ke kan kan. Ha dah best dah tu. Tapi please la bendasing ( benda asing la senang citahh) yang bikin aku berangin di malam yang dingin ni, don't do this again ok. I sememangnya tidak sukakan amarah yang melampau jadi tolonggg, tolong shuh shuhh la my angry bird feeling sekarang ni. Wa dah lega bila tengok blog gua sebentar tadi. Klik je dah hijau dah. Ha tak jadi nak geram lama lama dah. Eh tapi kan serius gua geram balik semula sebab ABC tak tahu nak cari ceruk mana la malam-malam gelap begini. Nak tunggu besok memang tak dan la aku nak makan kan. Takpe, aku ada begambar dengan ABC ni pun dah cukup betuah rasanya malam ni. Ok guys, jemput makan naa.



So, konklusinya di sini jangan cepat naik angin ye kawe-kawe. I ni takde la selalu marah begini kecuali ada perkara yang tak sedap untuk I dengar dan alami, dia akan timbul kemarahan yang syaitonirojim tu selalu bisikkan. Tak best kan marah ? Marah tu best sekali sekala tapi tak elok untuk kesihatan. Dah penat bebel untuk segmen hari ni. I tidur dulu ya. Jangan lupa solat nya ya kawan kawan !

Wednesday, 8 February 2012

Kisah aku yang aku tak pernah kesah

Assalamualaikum selamat malam sayang

Apehal dengan title aku malam ni sebenarnya kan ? Aku sendiri pun tak pasti but i have to make sure this entry will be an awesome as i am. Disebabkan dah lama aku tak menaip panjang panjang begini so lebih elok lah malam cenggini aku cerita kan kes hidup gembira lara aku selama ni. Tapi takde la dari A sampai ke Zee aku nak cerita nye pun. Cuma ada la sikit yang aku agak terasa nak share harini. Pasal aku semuanya tak lah tapi tentang aku tu banyak la, 'Dia' tu refer kepada orang yang pernah aku jumpa dan tak semestinya 'istimewa' cuma pernah menjadi antara yang terpenting satu masa dulu. hehe kali ni babak serius ada lah sikit cuma taknak la nampak sedih dan menghampakan sangat at the end nanti. uiceh nampak serius betul kan?

Masa dulu dulu

Aku yang dulu memang tak reti nak suka orang. Garang tu apetah lagi. Memang asyik nak begaduh je bila orang mula kacau. Budak budak kan, biasa la suka je sakat pempuan ni nak pulak kalau yang asyik nak marahh je. Like me oso la uolss. Setakat nama nama garang ditambah lagi imaginasi yang menakutkan memang teserlah dapat kat aku lah jawap nye beb. Kalau tak caya, sesape pun jela yang baru kenal ke, dah lama kenal lagi la kan...memang straight forward panggil aku dengan nama nama yang aku rasa tak asing lagi untuk aku ni. Contohnya macam nenek ke,makcik tu biasa sangat dah, ha ahli sihir pun ada tauu, tak dengar lagi gelaran2 macam kat hutan rimba tu pun ada ok. Harimau betina ? Singa terlepas ? omaigad terlalu panjang jika nak disenaraikan di sini satu persatu ye. Memang susah nak dekat tapi bab touching tesentap ni memang nombo satu. Tak silap lagi, orang akan cari nama aku dulu kalau diminta untuk vote siapa yang paling selalu sangat tersentuh hati . Nak prevent dari perasaan emosi yang melampau ni agak payah bagi aku satu masa dulu. Mungkin sebab keadaan semasa tak begitu memuaskan or sebab environment yang tak bagus so ia memberi effect yang kuat kepada aku yang tak begitu kuat mase tu. Tapi tu aku masa dulu kawan :)

Aku pada hari ini

Aku seorang penuntut jurusan Diploma in Business Studies. Tak gempak tapi bagi aku selagi seseorang tu mampu buat yang dia termampu dengan sebaiknya , itu adalah yang terhebat bagi nya. Entah falsafah mane aku guna pun aku tak tahu tapi tu je yang aku terfikir kan sekarang ni. Aku dari dulu memang berniat bermimpi berfikir bersungguh nak jadi seorang pensyarah satu hari kelak. Memang harap sangat jadi kenyataan supaya aku tak biar minda aku terus bermimpi. Aku hari ni banyak memikirkan hal remeh berbanding perkara penting yang patut diutamakan. Ya dalam erti kata lain banyak buang masa tapi kadang kadang best jugak bila kita tak sedar kita tengah mengelamun. Macam ada kat alam lain. Haha tak best lah sebab tak real. Aku yang ada pada hari ini tak pandai selindung tapi banyak pendam semua yang aku rasa nak simpan. Bukan taknak share tapi takut tak sesuai dengan jiwa pendengar. Tak semua orang selesa dengar luahan kita yang entah pape ni apetah lagi kalau berkaitan dengan perasaan. Ha kan dah emosi lagi. Sekarang ni aku dah pandai emosi lebih lebih tanpa memikirkan kesan nya. Tapi aku tau semua tu tak lama cuma aku yang rasa terbeban sebab asyik fikir je. Let gone be by gone sayang. Aku rasa tak lama lagi aku boleh bangun dengan sendiri walaupun aku cuma seorang. Tapi aku ada kawan kawan. :)

Kisah Dia


Tak tahu nak cakap. Dia tu siapa pun aku tak tau la. Dia pernah menjadi orang yang penting untuk aku satu masa dulu. Tapi tu dulu. Masa bahagia, suka , aman n syukur sangat sangat. Tapi tu dah lama dulu.. Sekarang cerita ni dah boleh masuk muzium sebab dah jadi ape entah aku pun tak reti nak habaq mai. Aku sayang dia. Dia mungkin pernah sayang aku juga. Kami saling kenal sebab apa pun aku tak ingat. Kenapa aku suka kat dia pun aku dah tak ingat sebab apa. Dan yang paling penting aku berharap satu hari nanti muka dia pun aku boleh buat tak ingat sebab memang taknak ingat ape lagi dah. Macam kecewa sangat gila gempak kan ? Tapi memang lebih dari tu lagi aku dah rasa tapi tak best la nak story semua. Nama dia pun aku rasa dah lupa hehehe sorry la dia memang tak baca pun blog blog macam aku ni. Rasa nya dia pun dah lupa pasal aku tapi ok lah tu at least aku tau dia memang sangat hebat sebab pernah buat aku fall with him. Sampai hari ni aku pun tak tahu kenapa aku sayang dia. Eh sayang ke ?? haha tak perlu nak cerita tu semua. Dia memang seorang yang hebat dan aku tak mampu nak tengok dia go on dengan orang lain so please jangan buat buat ter lalu lalang depan mata i okey sebab i takkan datang or tengok dekat uolss dah. Yelah sangat padahal tak sampai 5 saat lepastu mula la meleleh air hujan.Choi sangat. Ini memang pengakuan tak bertauliah dari aku dan aku harap ni yang terakhir kali aku akan buat entry yang berupa ini lagi. Eh aku cakap apa pun aku sendiri tak paham dah so goodday everyone !